Hırsız Alarm Sisteminin Bakımı Nasıl Yapılır

Bir hırsız alarm sisteminin düzenli olarak bakımın yapılması, sistemin güvenilirliğini ve dayanıklılığını sağlayacaktır. Hırsız alarm sisteminizi yılda en az bir defaya mahsus yetkili teknik ekibe kontrol ettirmeli ve bakımlarını yaptırmalısınız.

Hırsız Alarm Sistemi Nasıl Test Edilir

Alarm sistemi kurulup, aktif hale getirilmeli, her bir bölge tek tek test edilmeli ve sirenlerin çaldığı duyulmalıdır.
Giriş ve çıkış süreleri kontrol edilmeli, gerekirse bu süreler değiştirilmelidir.

Sistemde telefonla arama cihazı varsa, aramaların sorunsuzca yapıldığından emin olunmalıdır

Hırsız alarm sistemi bakımında kontrol edilecekler listesi:

Hırsız alarm bakımı

  • Ana Panel Aküsü ve Panel Bakımı
    Alarm ana paneli içinde bulunan akü, sistemin en önemli parçalarından bir tanesidir. Elektrik kesintilerinde alarm sisteminin çalışmasını sağlar.  Alarm sistemlerinde muhakkak kaliteli bir akü kullanılmalıdır ve 2 yılda bir yenisi ile değiştirilmesi gerekmektedir. Elektrik kesildikten hemen veya kısa bir süre sonra dış siren çalmaya başlıyorsa, ana panel aküsü arızalanmıştır.

Hırsız alarm sistemi aküsü


  • Dış Siren Aküsü ve Siren Bakımı
    Kablolu ya da kablosuz sistemlerde alarm ana paneli ve dış siren arasında sürekli bilgi alışverişi yapılmaktadır. Ana panelden sirene giden kablo kesildiği takdirde ya da kablosuz sirenlerin ana panelden sinyal alamadığı durumlarda dış sirenler bunu sabotaj olarak algılayarak, kendi içinde bulunan aküyü devreye sokar ve çalmaya başlarlar. 2 senede bir yenisi ile değiştirilmesi uygundur. Ana panelde elektrik kesildi ve akü bittiyse dış sirenin çalması gerekmektedir. Çalmıyorsa veya çok kısa bir süre çalıp susuyorsa, dış siren aküsü arızalanmıştır.

    Dış sirenler görsel açıdan da önem taşıdığından dolayı mümkün olduğunca temiz tutulmalıdırlar.

    Dış siren içerisinde birikmiş tozlar temizlenmeli, siren kapağı silinmeli ve siren ışıkları kontrol edilmelidir.

Hırsız alarm dış siren bakımı


  • Kablolu Alarm Ekipmanlarının Bakımı:
    Kablolu ekipmanlar ilk dikkat edilecek nokta kablo bağlantılarıdır. Tüm ekipmanın kablo bağlantıları kontrol edilmeli, gerekirse bağlantıları yeniden yapılmalıdır.
    Bazı hareket dedektörlerinin içerisine böcek, sinek ya da örümcekler yuva yapabilir. Bu haşereler, dedektörlerin yanlış alarm vermesine sebep olmaktadır. Bu nedenle tüm hareket dedektörlerinin içleri açılarak kontrol edilmeli ve bu tip bir olayla karşılaşmamak için haşerelerin girebileceği yerler silikon ile kapatılmalıdır.

Hırsız alarm hareket dedektörü bakımı


  • Kablosuz Alarm Ekipmanlarının Bakımı:
    Kablosuz alarm sistemlerinde; Kablosuz hareket dedektörü, manyetik kontak, duman dedektörü ve benzeri pil ile çalışan ekipmanlar bulunmaktadır. Bu ekipmanların her sene kontrolleri yapılmalı, çalışmayan veya tuş takımı üzerinde arıza gösteren ekipmanın pili muhakkak yenisi ile değiştirilmelidir.
    Özellikle kablosuz duman dedektörleri 24 saat bekleme konumunda olduğundan, diğer dedektörlere göre pili daha çabuk bitmektedir.
    Kablosuz duman dedektörlerinin pilleri her sene yenisi ile değiştirilmelidir.
    Dedektör temizlik ve kontrolleri, muhakkak kablolu alarm sistemindeki gibi yapılmalıdır.

Hırsız alarm kapı kontaklarının bakımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir