1080p ve 1080i Arasındaki Fark Nedir?

1080p ve 1080i görüntü çözünürlükleri arasındaki farkları açıklamak için makalemizin devamını okuyabilirsiniz.

Yüksek çözünürlüklü görüntüler, 1920 x 1080 piksel çözünürlükle karakterize edilmektedir ancak bu pikseller taramalı (1080i) veya aşamalı (1080p) görüntüleme yöntemiyle görüntülenebilirler. Okumaya devam et “1080p ve 1080i Arasındaki Fark Nedir?”

Time Lapse Fotoğraflama Devresi

Otomatik Time Lapse Devresi Nedir?

Bir projenin belirlenen süre aralığında, başlangıcından sonuna kadar otomatik olarak fotoğraflanmasıdır.

Durumu gözünüzde şu şekilde canlandırabilirsiniz: Okumaya devam et “Time Lapse Fotoğraflama Devresi”

Gaz Dedektörü Nedir? Gaz Dedektörü Neden Çalar?

GAZ DEDEKTÖRLERİ NEDİR, NASIL ÇALIŞIRLAR?

Bu soruyu etkili bir şekilde cevap verilebilmesi için öncelikle ne tür bir gaz dedektörü kullanıldığını bilmeniz gerekir. Farklı gaz dedektörlerinin, tasarlandıkları gaz veya gazların türüne göre değişen sensör ve devre yapıları bulunmaktadır. Gaz dedektörleri algılama sensörleri ile üç ana kategoriye ayrılır: Okumaya devam et “Gaz Dedektörü Nedir? Gaz Dedektörü Neden Çalar?”

Switch Nedir? Switch Çeşitleri Nelerdir?

Switch Nedir, Ne İşe Yarar?

Genellikle ofis ortamlarında, masaüstü veya dizüstü bilgisayarlar arasında veri aktarımının yapılmasını sağlayan switch cihazları bulunmaktadır.
Switchler önemli bir işleve sahiptir. O zaman “switch nedir?” sorusunun yanıtını bu makalede sizlere vermeye çalışalım. Okumaya devam et “Switch Nedir? Switch Çeşitleri Nelerdir?”

Volte Nedir? Volte Nasıl Açılır?

VoLTE, LTE bağlantı üzerinden ses aktarımı anlamına gelmektedir. Adından da anlaşılacağı gibi VoLTE, 4G LTE ağı üzerinden yapılan bir sesli aramadır. Yani standart telefon baz hatları yerine LTE ağınız üzerinden arama yapmanızı sağlar ayrıca üçüncü parti yazılımlar sayesinde görüntü ve sesli arama özelliğini de destekler.

Okumaya devam et “Volte Nedir? Volte Nasıl Açılır?”

Time Lapse Nedir? Nasıl Çekilir?

Time Lapse Nedir?

Time Lapse videonun tam olarak ne olduğunu bilmiyor olsanız bile, daha önce bir belgeselde, filmde veya televizyon programında en az bir tane görmüş olma ihtimaliniz oldukça yüksektir. Son derece teknik doğalarına rağmen, time lapse yöntemi tüm video eğlence biçimlerinde sürekli kullanılmaktadır. Time Lapse çekimin tam anlamını, nasıl çalıştığını, nasıl yapıldığını, time lapse fotoğrafçılığın ne için kullanıldığını öğrenmek için lütfen yazımızı okumaya devam edin. Okumaya devam et “Time Lapse Nedir? Nasıl Çekilir?”

Hırsızlardan Korunma Yolları

 

Hırsızlar, çevresi iyi aydınlatılmış olan ve kendilerini yavaşlatıcı önlemlerin olduğu yerleri kolay bir hedef olarak görmezler. Hırsızlar fırsatçıdır. En kolay ve en hızlı şekilde girip, çıkmayı tercih ederler. Siz de bazı basit güvenlik önlemleri alarak, evinizin hedef dışında kalmasına yardımcı olabilirsiniz. Bu makalede “Hırsızlardan Korunma Yolları” başlığı altında bazı ipuçlarına yer verilmektedir. Okumaya devam et “Hırsızlardan Korunma Yolları”

IP Koruma Sınıfları

IP Koruma Sınıfları ve IP Kodları Nedir:

Mekanik ya da elektrik enerjisi ile çalışan ürünlerin seçimini yaparken, öncelikle ürünün hangi ortamda kullanılacağının tespit edilmesi ve ardından bu ortama uygun ürünün seçilmesi gerekmektedir. Bu ürünlerin tasarımları yapılırken gerekli ortam koşulları gözönüne alınarak tasarlanmaktadır. Eğer ortam koşulları, ürünün kullanımı için gerekli olan koruma sınıfını kapsamıyorsa, o zaman çalışma ortamına uygun bir ürün seçmediğiniz için kısa veya uzun vadeli arızalar ile karşılaşabilirsiniz.

Bu makalemizde, ortam şartlarına uygun, doğru ürünü seçmenizde yardımcı olabilecek IP Koruma Sınıfları, IP66 nedir, IP67 nedir gibi IP Kodları hakkında bilgiler bulabilirsiniz. Okumaya devam et “IP Koruma Sınıfları”

Giriş Kat Güvenlik Önlemleri

Giriş Kat Güvenlik Önlemleri

Giriş katında oturan ya da iş yeri bulunan kişilerin çeşitli güvenlik önlemleri almaları tavsiye önerilmektedir.

Giriş katında bulunan evler ve ofisler diğer katlara göre fiziksel olarak daha kolay erişilebilir bir özellik taşımaktadırlar. Bu sebeple giriş katları hırsızlar tarafından daha çok hedef alınmaktadırlar. Bu sorunu sadece giriş kat güvenlik önlemleri alarak, çözebilirsiniz. Okumaya devam et “Giriş Kat Güvenlik Önlemleri”

Ethernet Kablosu Nedir, Nasıl Yapılır

‘Ethernet kablosu’ terimi yaygın olarak kullanılmaktadır, ancak tam olarak ne anlama geldiğini sizlere açıklamak istiyorum.

Ethernet kablosu nedir?

Ethernet Kablosu

En basit ifade ile bir Ethernet kablosu, cihazları bir yerel alan ağıolan (LAN) içinde bağlamak için kullanılan toplam 8 adet izoleli ve burgulu kablo grubundan oluşan bir ağ kablosudur. Bilgisayarınız, yönlendiriciniz ve modeminiz ile evinizde bulunabilecek diğer kablolu, internet erişimine hazır cihazlar arasında geniş bant sinyallerini taşımak için kullanılmaktadırlar. Okumaya devam et “Ethernet Kablosu Nedir, Nasıl Yapılır”